MenuMarketing Manager Koninklijke Van den Boer Groep


De Koninklijke Van den Boer Groep is op zoek naar een innovatieve, creatieve en commerciële Marketing Manager voor haar merken vanuit het hoofdkantoor Veghel. ‘De Koninklijke’ is de overkoepelende holding waaronder 4 verschillende merken vallen, zoals Maison van den Boer Nederland, Maison van den Boer Deutschland, Oseven happening and food en FoodforCare. Alle bedrijven zijn actief in tophospitality en maximale gastbeleving.

De functie:
Als marketing manager werk je voor alle bestaande ondernemingen en je hebt twee fulltime marketing-specialisten tot je beschikking om alle klussen te klaren. Je rapporteert aan de directie. Je werkzaamheden richten zich op de branding, positionering en (het ondersteunen van) acquisitie voor de verschillende merken, en daar zit ook je toegevoegde waarde aan de ondernemingsstrategie. Daarmee heb je een allround marketingfunctie en richt je je op zowel de continuïteit van marketingactiviteiten als de opzet en uitvoer van projectmatige opdrachten.

Je waarborgt de kwaliteit van alle online en offline activiteiten, waarbij je zowel proactief als reactief te werk gaat. Dat wil zeggen: waar je regelmatig gevraagd zal worden voor specifieke projecten en vraagstukken, ben je er anderzijds zelf voor verantwoordelijk nieuwe en innovatieve ideeën aan te dragen om campagnes te optimaliseren en de productontwikkelaars te voeden vanuit de markt.

Je weet vanuit je ervaring hoe divers het takenveld is, we bespreken dat graag in detail met geïnteresseerde kandidaten.

Onze ideale kandidaat beschikt over de volgende competenties:

Innovatief: Altijd bezig met het bedenken van nieuwe ideeën, concepten en mogelijkheden en het zien van nieuwe kansen in de markt. Dit zowel productmatig als procesmatig.
Creativiteit: Je krijgt de kriebels van mensen die het over “out of the box” hebben, want dat is je veel te cliché. Jij kunt als geen ander de verwachtingen van onze doelgroepen doorzien en jij wéét welke kernpunten van producten en diensten daarmee overeen komen. En de rest is vrij spel. Vernieuwend, speels, geef het een naam: jij bent het.
Commercieel inzicht (en klantgericht!): Uiteindelijk is er één doel binnen een commerciële organisatie en als Marketing Manager speel je een belangrijke rol om de gestelde doelen te behalen. Hierin heb je eigenlijk een dubbele functie, want behalve onze commerciële doelstellingen houd je ook de verwachtingen van (potentiële) klanten in de gaten. Met deze visie geef jij je werkzaamheden richting en zorg je voor succesvolle campagnes. Vooral online-sales zet je graag bovenaan je eigen agenda; je geeft optimaal support aan onze 15 fte salesteam.
Besluitvaardig: Je bent onze expert en je zal veel om advies worden gevraagd. Daarmee is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, weet wat je doet en beslissingen strategisch/tactisch kunt sturen.
Analytisch vermogen: Niets zo leuk als jouw inzet direct en zichtbaar resultaat oplevert. Daarom meten we de marketing activiteiten en verwachten we maandelijks slanke rapporten en updates omtrent je werkzaamheden. SEO en SEA zijn belangrijke onderdelen van het werk en om deze campagnes aan te kunnen sturen bekijk je de statistieken nauwkeurig. Communicatief vaardig.  Communicatie is misschien wel 80% van je werk. Intern, om jouw ideeën te presenteren aan je collega’s of juist te luisteren naar vraagstukken of extern, wanneer je nieuwe teksten schrijft en promotiemateriaal samenstelt. Schriftelijk, mondeling of visueel, dat maakt voor jou geen verschil, je komt hoe dan ook met een sterk, goed en pakkend verhaal.
Overtuigingskracht, om klanten, verkopers en management mee te krijgen in het strategisch marketingplan en huisstijl.
Wie gaat hierin slagen?Je bent een energieke optimist die graag resultaat ziet. Je houdt ervan om spijkers met koppen te slaan en pakt uitdagingen met twee handen aan. Projectmatigheid van events en innovatie geven je motivatie om de beste resultaten te halen en je rapportages bieden grond om te leren hoe het de volgende keer beter kan. Verder voldoe je aan de volgende eisen:

  • Afgeronde HBO/WO-opleiding in de richting van Marketing /  Communicatie / Bedrijfskunde / Commerciële studieprofielen
  • Minimaal 6 jaar ervaring in een uitvoerende marketingfunctie;
  • Je hebt uitgebreide kennis van SEA, SEO en Social Media;
  • Je vindt het leuk om wervende en pakkende teksten te schrijven;
  • Je hebt een flexibele werkhouding en weet hoofd-­-en bijzaken te onderscheiden;Wat hebben we jou te bieden?Wij bieden je een geweldige carrière mogelijkheid in een uitdagende betekenisvolle onderneming. En dan ook echt. Je hebt een veelzijdige, verantwoordelijke functie in een project georiënteerde eventorganisatie die gekenmerkt wordt door dynamiek, een open werksfeer en een platte hiërarchie. Voor deze functie is een telefoon en laptop beschikbaar en bieden we een marktconform salaris, een beetje afhankelijk van je opleiding en ervaring.We hebben de werving voor deze vacature uitbesteed aan Jobs@support© 2019 Koninklijke Van den Boer Groep