MenuManager Business Development / ConsultantFoodforCare is dé unieke voedingsformule voor goed eten en drinken in de zorg. Patiënten krijgen gedurende de dag op vijf tot zeven eetmomenten kleine, smaakvolle en verleidelijke gerechten geserveerd. Alle gerechten binnen FoodforCare zijn speciaal ontwikkeld met verse, gezonde ingrediënten en bevatten belangrijke voedingswaarden die voor de individuele patiënt en zijn/haar herstel belangrijk zijn. Door kennis en koken samen te brengen, willen wij de wereld gezonder maken.

Ben jij dé expert op het gebied van eten en drinken en alle aanverwanten processen in de zorg? Én heb jij een trackrecord met gewonnen aanbestedingen? Dan is de functie van Manager Business Development gecombineerd met de functie als consultant iets voor jou!

Jij bent verantwoordelijk voor de contractverwerving van nieuwe vaste zorglocaties ter vergroting van het markaandeel van FoodforCare. Je maakt en onderhoudt een meerjarenprojectie van prospect-locaties, ontwikkelt de aanbestedingen- en offertestandaard, voert een professioneel aanbestedingsproces uit. Naast deze werkzaamheden ben jij in de rol als eindverantwoordelijke voor consultancy de specialist om zorginstellingen te voorzien van adviezen om operationele en strategische processen succesvoller te laten verlopen. Je voert projecten zelfstandig en in teamverband uit.

Jouw uitdaging in deze functie:


Om te beginnen een goed resultaat in je sales dashboard, jij zorgt voor gewonnen pitches en positief gewaardeerde presentaties wat leidt tot meer en een snellere groei. Jij ontwikkelt een salesstrategie per segment, werkt ideeën uit die zorgen voor vergroting van de slagingskans van aanbestedingen, zorgt voor strategisch invulling en zorgt voor het ontwikkelen en oplossen van communicatievraagstukken. Je vertaalt interne communicatiesuccessen naar externe marktcommunicatie en werkt het voedingsconcept aan de hand van een offerte aanvraag of aanbesteding uit. Je uitdaging hierin is het besparen van afdelingskosten en zorgen dat marges toenemen. Tot slot onderhoud je als Manager Business Development bestaande relaties met zorginstellingen en zorgt door middel van maandelijks overleg en waardevolle doorontwikkelingen voor contractverlengingen.

Advies, procesmanagement, ontwikkeling en strategie zie je terug in het andere gedeelte van deze gecombineerde functie.
Jij signaleert vragen aan klantzijde en bedenkt passende oplossingen. Dit doe je aan de hand van data-analyse, observatie en ervaring. Hierin zorg je voor het verhogen van de kwalitatieve indicatoren aan klantzijde (bijvoorbeeld patiënt- en medewerkers tevredenheid), het verlagen van kosten en het verhogen van de rendementsbijdrage. 
Tot slot draag jij zorg voor het verbeteren van processen en het uitbreiden van producten en/of diensten bij de klant en krijg je de vrijheid
om producten en modellen te ontwikkelen.Wat hebben we jou te bieden?


 • Een salaris tussen de € 3.500 en € 4.000 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek. Inschaling is mede afhankelijk van relevante werkervaring;
 • Een arbeidsovereenkomst van 32 tot 38 uur per week;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. een leaseauto, laptop en telefoon;
 • Training op basis van ambitie en ontwikkelingsbehoefte;
 • Aantrekkelijke opdrachten of projecten bij toonaangevende zorgorganisaties door heel Nederland
 • Kortom, een leuke en afwisselende baan waar je inzet en je mening worden gewaardeerd en jouw rol als ondernemer wordt gestimuleerd. 


·  

Wie gaat hierin slagen?


 • Je hebt tenminste een afgeronde HBO opleiding;
 • Je hebt een netwerk en trackrecord in gewonnen aanbestedingen in de zorg;
 • Kennis van bedrijfsformules en -regels, relevante wet- en regelgeving, (financiële) ken- en stuurgegevens, producten en middelen;
 • Je hebt enkele jaren werkervaring of affiniteit met consultancy;
 • Inzicht in marktontwikkelingen en trends op het gebied van F&B in combinatie met zorg;
 • Je kunt zelfstandig werken, bent communicatief vaardig, creatief en hebt een sterk analytisch vermogen;
 • Het DNA gastvrijheid, hospitality en affiniteit met de zorg;
 • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B.

© 2020 Koninklijke Van den Boer Groep